anyone had this problem? help

A shotgun forum for basic gun smithing, repair, modifications, and all other detailed shotgun information.

Moderators: waterfowlhunter, don taylor

anyone had this problem? help

Postby CUT'EM! » Mon Jun 25, 2012 9:18 am

i recently purchased a berretta 390 for my first shotgun on my own .. i had it dipped and it lookes great but now when i load it and go to shoot the gun will kick the shell out and load another however the trigger does not go back to a loaded mode where it can be fired again then having to reload just to shoot. i have taken it apart and its not the dip that has done it i cant figure it out though. anyone own this gun/had this problem before? let me know something
User avatar
CUT'EM!
hunter
 
Posts: 34
Joined: Thu May 10, 2012 9:06 pm
Location: Charleston SC


Re: anyone had this problem? help

Postby ohio mike » Mon Jun 25, 2012 10:58 am

Did you shoot it before you had it dipped?
Life is to short to hunt with a ugly gun.
ohio mike
hunter
 
Posts: 2253
Joined: Thu Aug 20, 2009 11:08 pm
Location: Northwest Ohio

Re: anyone had this problem? help

Postby CUT'EM! » Mon Jun 25, 2012 4:21 pm

oh yeah and never had an issue either but nothing got dipped that would hinder the trigger , the only part of the housing that got dip is the lower half , only the stock , barrell ,fore arm and the receiver . ???? crap sucks
User avatar
CUT'EM!
hunter
 
Posts: 34
Joined: Thu May 10, 2012 9:06 pm
Location: Charleston SC

Re: anyone had this problem? help

Postby blackrhino » Mon Jun 25, 2012 6:22 pm

There are gas ports in the barrel underneath the round thing your forearm fits over. If they got plugged or restricted that would stop the gas from cycling the action correctly.
Duck'n ain't easy!
User avatar
blackrhino
hunter
 
Posts: 704
Joined: Thu Jan 05, 2012 7:23 pm
Location: Sunny Central, FL

Re: anyone had this problem? help

Postby clampdaddy » Mon Jun 25, 2012 6:54 pm

Is the hammer cocking or is it following the bolt forward?
User avatar
clampdaddy
hunter
 
Posts: 3685
Joined: Tue May 24, 2011 9:23 pm
Location: Where spoonies go to die

Re: anyone had this problem? help

Postby CUT'EM! » Mon Jun 25, 2012 9:08 pm

no the hammer is staying put i would assume. i mean every thing is fine except the trigger isnt reconizing there is another shell in the chamber. prob not the right way to put that but thats it... i didnt think about the port thing
User avatar
CUT'EM!
hunter
 
Posts: 34
Joined: Thu May 10, 2012 9:06 pm
Location: Charleston SC

Re: anyone had this problem? help

Postby aunt betty » Tue Jun 26, 2012 6:41 am

Kinda sounds like you got "dipped off" .
INTERNET CREDIBILITY is...an OXYMORON. :moon:
User avatar
aunt betty
memberhip was not approved
 
Posts: 11696
Joined: Fri Nov 19, 2010 8:09 pm
Location: Go HOGS!

Re: anyone had this problem? help

Postby ohio mike » Tue Jun 26, 2012 6:45 am

blackrhino wrote:There are gas ports in the barrel underneath the round thing your forearm fits over. If they got plugged or restricted that would stop the gas from cycling the action correctly.


x2,bet the bolts not coming all the way back. Just like short shucking a pump.
Life is to short to hunt with a ugly gun.
ohio mike
hunter
 
Posts: 2253
Joined: Thu Aug 20, 2009 11:08 pm
Location: Northwest Ohio


Return to Shotgun Repair & Modifications Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron